heerlijk zitje bij de poel

FIETSEN of WANDELEN

Onze omgeving leent zich uitstekend om eens lekker een eind te gaan fietsen of wandelen.

fietsknooppuntZowel voor de fietser als de wandelaar zijn in onze omgeving routenetwerken. U fietst/wandelt eenvoudig van knooppunt tot knooppunt. U bepaalt zelf uw route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen of wandelen.

Onze boerderij ligt langs de Peppelroute, een ca 50 km lange fietsroute welke door het typische populierenlandschap voert waar Sint-Oedenrode zo bekend om staat. Ook het Brabants Vennenpad, een 230 km lange wandelroute rond Eindhoven komt hier bijna langs. De landelijke fietsroutes LF13 (Rhein-Schelde route) en LF7 (Oeverland route) passeren op ongeveer een kilometer afstand.

Wij liggen ook langs de Vresselaarroute, een MTB route van 32 km, onderdeel van een MTB routenetwerk van in totaal 225 km uitgezet in het Groene Woud.

Speciaal voor onze gasten hebben wij zelf diverse wandel- en fietsroutes uitgezet.
De wandelroutes variƫren van 8,5 tot 21,5 kilometer, de fietsroutes van 40 tot 65 kilometer.
Startpunt in alle gevallen vanuit het gastenverblijf.

WANDELEN

De Dommelbeemden, wandelroute 16,5 km, maar in te korten tot 8,5 km

de Hazenputten

Deze route is uitgezet in het stroomgebied van de Dommel en voert u door fraaie natuurgebieden als de Dommelbeemden, de Moerkuilen en het Vresselsbos.

De Mosbulten, wandelroute 21,5 km, maar in te korten tot 13 km

Een wandeling door fraaie natuurgebieden als de Mosbulten en het Vresselsbos, maar ook door het typische broeklandschap bij Mariahout.

Het Oud Meer, wandelroute 13 km

De route voert door Son en door de bossen tussen Son en Best langs het Oud Meer. Een prachtig stukje natuur, maar kan soms erg druk zijn.

 

FIETSEN

Mortelen fietsroute, 45-60 km

De route voert door de bossen bij Son en de landgoederen Heerenbeek en Velder en door het prachtige natuurgebied de Mortelen tussen Oirschot en Boxtel. De Mortelen is een weerspiegeling van het boerenland uit vroeger eeuwen: een “mozaiek” van houtwallen, bosjes, boomrijen, akkers, graslanden en kleine paadjes.

Heeswijk fietsroute, 41-65 km

Deze route voert u door prachtige natuurgebieden, over stille landweggetjes en bospaadjes, langs riviertjes de Dommel en de Aa, langs kasteel Heeswijk en over de Middeleeuwse ringdijk bij Den Dungen. Het is een zeer gevarieerde route en laat aardig zien wat Brabant zoal te bieden heeft.

Kanalen fietsroute, 40-60 km

Deze route gaat langs het Wilhelminakanaal en de Zuid-Willemsvaart en verder deels door bossen deels over rustige landweggetjes. U komt ook door Handel, een bekend bedevaartsoord in Brabant.